Enciklopédia weblap vásárláshoz

Enciklopédia a weblap vásárláshoz

Ezt a cikket azok számára készítettük, akik szeretnének honlapot vásárolni, de úgy érzik, hogy erről a témáról semmit sem tudnak. Kezdjünk is bele. Ahhoz, hogy egy működő weblapod legyen három dologra lesz szükséged: domain, tárhely és egy weblap. A domain, a weblapok számára olyan, mint a telefonok számára a telefonszám. Ennek segítségével lehet megtalálni a weblapod. Ez az amit a böngésző címsorába begépelve megjelenik a weblapod. Tökéletesen egyedi és te döntöd el, hogy mi legyen a neve.

A domaint, a domain regisztrátoroknál lehet regisztrálni. Változó, hogy milyen áron, de néhány ezer forintból biztosan kijön. Ha a Google keresőjében rákeresel arra, hogy "domain regisztrátor", akkor megtalálod őket. Mi azt javasoljuk, hogy olyat keres, ahol online tudsz regisztrálni és fizetni, illetve a DNS beállításokat is elvégezheted. Mindjárt azt is leírjuk, hogy mi az a DNS beállítás. A regisztráció előtt ellenőrizheted, hogy melyik név szabad. Olyan rövid és beszédes nevet válasz, amit az emberek könnyen megjegyeznek. Ha lehet ".hu" végződésű nevet keres, de a ".org", ".eu" vagy a ".net" is megfelel.

A regisztrációt követően elméletben 3 napon belül használható lesz a domain, de 15 nap szükséges a véglegesítéshez. Ha a regisztráció közben elakadsz kérd a regisztrátortól segítségét.

A klasszikus weblapvásárlások ideje lejárt

Mielőtt folytatnánk...

Biztos, hogy szükséged van neked erre?

Vállalkozásunk pont ebben segít neked. Számos ajánlatunk közül választhatsz attól függően, hogy mi is a célod az interneten. Mi valóban levesszük a terhet a vállalkozásod hátáról.

Miért kellene megtanulnod több szakmát ahhoz, hogy értékesíteni tudj az interneten? Segítünk neked abban, hogy arra tudj koncentrálni amiben igazán jó vagy. A többit pedig bízd szakemberekre. További információt a Weblap készítés oldalon találsz.


Hívjon minket a +36 (70) 6 777 207 telefonszámon munkaidőben és mi szívesen segítünk!

Enciklopédia weblap vásárláshoz

A tárhely

Maga a weblap számos mappából és fájlok összeségéből áll. Kicsit olyan, mintha Word dokumentumokról lenne szó. Ahhoz, hogy a világ bármelyik pontjáról, bármikor megnézhető legyen tárhelyre kell feltölteni. A tárhely igazából egy mappa egy távoli számítógépen. Nincs ebben semmi hókusz pókusz. A feladat az, hogy keres egy olyan szolgáltatót, aki ezt a rendelkezésedre bocsátja, megfizethető és mindent el tudsz intézni online. Használd most is a Google keresőjét. Erre keres rá: "Weblap tárhely szolgáltatók". Mutatjuk mire figyelj!

  • SSD tárhelyet keres.
  • Ha lehet a csomag tartalmazzon SSL tanúsítványt.
  • Minimum 1 GB méretű tárhelyet vásárolj.
  • Csak ott vedd igénybe a szolgáltatást, ahol ez bővíthető, változtatható.
  • Nézz meg legalább 10 szolgáltatót és figyeld az árakat.

DNS beállítás és SSL tanúsítvány

Beszéljünk először a DNS-ről. A DNS, a Domain Name System rövidítése. Ha azt mondom, hogy ez magyarul a tartománynévrendszer-t jelenti, akkor gondolom nem vagy előrébb. A DNS mondja meg, hogy amikor a domaint beírod a böngészőbe, hogy melyik tárhely szolgáltatónál található tényleges a weblapod. Ehhez viszont be kell állítanod a DNS-t a domain regisztrátornál. A tárhely szolgáltató tudja neked megadni az ehhez szükséges adatokat. A domain regisztrátor pedig segíthet beállítani neked.

Most pedig nézzük át, hogy mi is az a SSL tanúsítvány. Ez szintén egy mozaikszó és a Secure Sockets Layer jelenti. Tudom, most sem vagy előrébb, de nem baj ha tudod. Arról van szó, hogy az SSL tanúsítvány megléte biztonságosabbá teszi a weblapod működését. Hosszú lenne kifejteni, hogy miért, de elegendő annyit tudnod róla, hogy az ügyfél adatai nagyobb biztonságban lesznek ha van SSL tanúsítványod, mintha nem lenne. Ennek is éves díja van és szintén pár ezer forintért meg lehet vásárolni. Sőt, még ingyen is beszerezhető ha ebben segít neked valaki.

Enciklopédia weblap vásárláshoz
Enciklopédia weblap vásárláshoz

Jöhet a weblap beszerzése

A következő lépés a weblap beszerzése. Itt is használhatod a Google keresőjét. Olyan kifejezéseket írj be, mint "Weblap készítés", "honlap készítés", "céges weboldal" és hasonlók. Olyan szolgáltatót keres, aki hajlandó garanciát vállalni a termékére és hosszú távon számíthatsz a segítségére. Ha megvásárolsz egy weblapod, akkor a te dolgod lesz a honlap fejlesztése, üzemeltetése és frissítése. Akkor lesz ezzel a legkevesebb problémád ha a weblap készítő cég később is a rendelkezésedre áll.

Az első lépés az, hogy több weblap készítő cégtől kérj ajánlatot. Ehhez persze meg kell tudnod fogalmazni, hogy pontosan mit is vársz tőlük. Ha azt fogod írni nekik, hogy szeretnék egy weblapot, akkor erre fogsz kapni ajánlatot. Ez azt jelenti, hogy rájuk bízzod, hogy mit adnak. Így kettő vagy több ajánlatot hogyan lehetne összehasonlítani? Mi fog dönteni? Az ár? A szimpátia? Persze ezek fontos szempontok, de mégis csak egy weblapot szeretnél vásárolni amivel van valamilyen célod. A megfelelő kérdés az lenne, hogy hogyan fogod tudni elérni a célod a tőlük vásárolt weblappal.

Készítettünk egy cikket, ahol pont erről írunk. Érdemes lenne vásárlás előtt elolvasnod, hogy hogyan vásárolj weblapot.

kipróbált megoldásokat kínálunk.

kipróbált megoldásokat kínálunk.

Válassz minket a hagyományos megoldások helyett!

A weblap vásárlások ideje lejárt. Neked nem eszközökre, hanem valódi segítségre van szükséged az ügyfélszerzésben. Olyan segítségre, ahol nem neked kell megtervezned, megtanulnod a helyes folyamatokat, hanem azzal foglalkozhatsz, hogy kiszolgáld ügyfeleidet.

Olyan szakemberekre van szükséged, akikben megbízhatsz és tudod, hogy valóban a te érdekeid szerint dolgoznak. Mi nem raboljuk az időd, hiszen tudjuk mi a dolgunk. Legyél te is a Getmore partnere és élvezd azt a szabadságot, amit a gondtalan ügyfélszerzéssel kínálunk neked.