Mi a SEO a digitális marketingben?

A SEO egy folyamat, mely során a weboldal a keresőmotorokban folyamatosan egyre jobb és jobb eredményt tud felmutatni. Minél magasabb egy oldal a rangsorban, annál könnyebben találják meg potenciális látogatók, annál könnyebb lesz az ügyfélszerzés.

A SEO egy folyamat, mely során a weboldal a keresőmotorokban folyamatosan egyre jobb és jobb eredményt tud felmutatni. Minél magasabb egy oldal a rangsorban, annál könnyebben találják meg potenciális látogatók, annál könnyebb lesz az ügyfélszerzés.

A jó weboldal információt közöl.

A SEO mozaikszó (Search Engine Optimization) keresőmotor optimalizálást jelent, viszont a név félrevezető. Nem keresőmotort kell optimalizálni, hanem a weboldal tartalmát kell úgy elkészíteni, hogy azt a keresők megértsék, a felhasználók pedig élvezhetőnek találják. A SEO egy folyamat, mely során a weboldal a keresőmotorokban folyamatosan egyre jobb és jobb eredményt tud felmutatni. Minél magasabb egy oldal a rangsorban, annál könnyebben találják meg potenciális látogatók, annál könnyebb lesz az ügyfélszerzés.

Hozzávetőlegesen, körülbelül az összes látogató 30% -a kattint az első találatra, 15% a másodikra, ​és 10% a harmadik linkre. Más szóval, minél jobb rangsort kap egy weboldal, annál több látogató fogja olvasni.

A grafikon a hirdetés nélkül megjelenített találatok listájára történő kattintásokat szemlélteti.  

A keresőmotorok szerint a kiváló minőségű tartalom a legfontosabb dolog, hogy egy weboldalt keresőbarátnak ítéljenek meg.

Tehát mi minősül jó tartalomnak?

A jó tartalom érdekes és vonzó módon írja le a cégét vagy vállalkozását, termékét. Ez egy informatív, hasznos szöveg, amely magában foglalja a kulcsszavakat, amelyeket a weboldalához társítani szeretne. Szép elrendezéssel is rendelkezik, címekkel és főcímekkel, hogy kellemessé tegye az olvasást, és képeket tartalmaz, hogy ne vesszenek el a felhasználók a rengeteg szöveg között.

A keresőmotoroknak képesnek kell lenniük navigálni a webhelyén, és meg kell ismerniük, hogy miről szól a weboldala. Ezért kifejezetten fontos, hogy a weboldala logikusan, tagoltan legyen felépítve, hogy a számítógépek és a felhasználók egyaránt megtaláljanak rajta minden információt, amire szükségük van.

Hivatkozások a weboldalakra

Ha mások is hivatkoznak weboldalaira - mint az xGen Networkben, azt jelzi a keresőmotoroknak, hogy az információ az oldalán fontos, vagy érdekes. Ez magasabb rangsorolást eredményez. A linkek további forgalmat is generálnak, mivel a látogatókat a keresőmotorokon kívül más módon is elérheti.

A keresőmotorok megkülönböztetik a természetes és a természetellenes kapcsolatokat. A természetes kapcsolatok idővel alakulnak ki, mivel más emberek, mint a webhelyén lévő tartalmakat. Természetellenes linkeket hoznak létre azzal a szándékkal, hogy manipulálják a keresőmotorokat, és kerülni kell őket.

Legyen mobilbarát a weboldala

A Google kereséseinek több, mint a fele mobileszközökről rajlik, így nagyon fontos, hogy webhelye jól nézzen ki egy okostelefonon és táblagépen egyaránt. A keresőmotorok rangsorolják a mobilbarát webhelyeket, amelyek magasabbak, mint a mobileszközökön nem optimalizált webhelyek, még akkor is, ha a kereső egy asztali számítógépet használ.

Adja meg az üzletének a figyelmet, amit érdemel
Több megkeresést szeretne?