Miért olyan fontos az SSL?

2017 óra a weboldalainkat kizárólag úgy készítjük el, hogy SSL tanusítványt is készítettünk hozzá. Az SSL tanúsítvány lehetővé teszi azt, hogy biztonsági rés nélkül kérhesse el ügyfelei adatait - legyen szó ajánlatkérésről, visszahívásról.

2017 óra a weboldalainkat kizárólag úgy készítjük el, hogy SSL tanusítványt is készítettünk hozzá. Az SSL tanúsítvány lehetővé teszi azt, hogy biztonsági rés nélkül kérhesse el ügyfelei adatait - legyen szó ajánlatkérésről, visszahívásról.

Az interneten a mai világában az SSL tanúsítvány nem hasznos, hanem kötelező.

Az internetet még csak kezdő szinten használta az emberiség, azonban az android 2010-es bemutatása óta a kutatók drámai változást tapasztaltak a világszerte élő internetezők arányában. A felmérés szerint a világ lakosságának 70%-a csatlakozott az internethez. Induló vállalkozások, nagy szervezetek, a szociális média, mint a Twitter, a Facebook, az Instagram, a Google+, a bankok és a pénzintézetek egyaránt. Most már minden az interneten keresztül zajlik.

Az internethasználók növekedésével párhuzamosan nő a számítógépes bűnözők és a számítógépes visszaélések száma is. Ezek a bűnözők nyomon követik a felhasználókat, megszerzik a személyes adataikat, pénzt lopnak az interneten keresztül, stb. és a felhasználó bizalmas adatait a dark webre helyezik. Ha elmúlt éveket vesszük, a számítógépes bűncselekmények a csúcson vannak.

Miért van szükség az SSL tanúsítvány titkosítására?

A technológiai óriások, mint a Google, a Firefox, a Facebook aggódnak a felhasználók személyes adatainak biztonsága miatt, ezért kezdték el 2018-ban sürgeti a webes adminisztrátorokat, hogy fogadják el a rendkívül fejlett és legbiztonságosabb SSL titkosítást jelentő (HTTPS) technológiát.

Az SSL tanúsítvány egy hidat hoz létre a böngésző és a kiszolgáló között, amely pajzsként védi a felhasználó adatait azáltal, hogy lehetővé teszi a titkosítás. Így az interneten keresztül küldött információk változatlan formában érkeznek meg a szerverekre, anélkül, hogy illetéktelenek beleavatkozhatnak vagy változtathatnak rajta.

Az SSL tanúsítvány biztosította a kommunikációt a böngésző és a szerver között, így a felhasználók bizalmas és érzékeny információi az interneten keresztül is biztonságban maradnak.

Az SSL tanúsítvány lehetővé teszi azt, hogy biztonsági rés nélkül kérhesse el ügyfelei adatait - legyen szó ajánlatkérésről, visszahívásról, vagy bármilyen olyan adatról, amit Önnek az új adatvédelmi törvények szerint biztonságosan kell eltárolnia.

Mivel az SSL-tanúsítvánnyal minden látogatott weboldalnak rendelkeznie kell, a Google bejelentette, hogy ha egy webhely titkosítva van HTTPS-el, akkor azokat az oldalakat előnyben fogja részesíteni a nem titkosított weboldalakkal szemben.

Frissítették a keresőmotorok szűrőit is, így a HTTPS eredményeket általában a keresőoldalak tetején fogja megtalálni. A közeljövőben a Google figyelmen kívül hagyhatja a nem titkosított oldalakat a keresési eredmények között.

A Google, a Firefox és a Chrome fejlesztői szintén frissítették a biztonságos webes irányelveket, és nem fogadták el a HTTP-forgalmat. Hiba (nem biztonságos kapcsolat) jelenik meg a HTTP weboldalhoz való hozzáféréskor.

Az SSL tanúsítvány nemcsak titkosítja a kommunikációt, hanem távol tartja a hackert a webhelytől, és megvédi a webhelyet a sérülésektől, a rosszindulatú programoktól és adathalász támadásoktól.

Ha egy felhasználó üzenetet küld az interneten egy biztonságos kapcsolaton keresztül, akkor az SSL tanúsítvány titkosítja. Így a támadó csak a titkosított formában fogja látni az információkat, melyeket a jelenlegi eszközeinkkel nem tud visszafejteni.

Adja meg az üzletének a figyelmet, amit érdemel
Több megkeresést szeretne?